Valgfag

FÆGTNING – 3. – 6.klasse
I fægtning kommer I til at prøve at fægte med fleuretter, som er lavet af plastik, så derfor ikke rammer de ikke lige så hårdt som rigtige våben. I skal dog stadig være iført fægtemaske og vest som beskyttelse. Skolen har både våben og beskyttelsesudstyr. I kommer til at lære helt grundlæggende fægtning, så der vil være en del øvelser, benarbejde og træning, hvor I fægter mod hinanden. Desuden kommer I til at lære om de forskellige våbentyper, fægteregler og fægtesprog. I skal huske træningstøj med lange bukser og kondisko.

ANTIKHISTORIE – 0.-9.klasse
I antikhistorie får du hele historien om det gamle Grækenland og Rom fra kong Minos i det 2. årtusinde f. Kr. til den sidste vestromerske kejser Romulus Augustus i 476 e. Kr. Det er de store linier i udviklingen der fortælles om, og hvis der er særlige emner eleverne gerne vil have fokus på er der mulighed for det. Det er således ikke en minutiøs gennemgang af f.eks. Perserkrigene eller de romerske kejsere fra A-Z – det er den store fortælling om de samfund, der danner grundlag for nutidens samfund i Europa og USA.

SPROGLABORATORIET – 0.-9.klasse
Hvad er sprog? Hvorfor er de forskellige? Hvordan ved vi at nogle sprog er i ’familie’ og andre tilhører en helt anden sprogfamilie? Hvorfor er der forskellige skriftsystemer og hvordan er de opstået? I sproglaboratoriet lærer du ikke ét sprog, men du lærer om sprogets betydning i historien, og hvilke elementer i sproget du kan bruge, når du skal finde ud af noget om et ords eller tegns historie. Du kommer også til at læse små tekster på sprog du tror du ikke kender, men som du snart vil opdage er ganske velkendte!

UNGE FORSKERE -0. 9. klasse
Går du rundt med en forskerspire? Har du/I din egen idé til et projekt som du gerne vil formidle? Så er Unge Forskere noget for dig! Vil du gerne opfinde en komposterbar emballage, en CO2-fanger eller et rumskib, der kan bringe os sikkert til Mara og tilbage igen? Jamen så er du havnet det rette sted. Her er døren høj og porten vid! I år deltager Atheneskolen for første gang i Unge Forskere. Man kan deltage alene eller i grupper på to-tre medlemmer og overemnerne er ”Life Science” (biologi, geografi, kemi), ”Physical Science” (fysik, astronomi, datalogi) og Technology (innovation, teknik). Jeg håber at rigtig mange vil deltage med spændende projekter!
KOR
I samarbejde med Gladsaxe musikskole har vi startet et kor. Børn som synger kor sammen føler sig som en del af en helhed. Og det er vigtigt.