Årsplan for Etik i Ugler

Formålet med undervisningen er at opøve elevernes evne til at argumentere og reflektere over egne og andres tanker, at det skal hjælpe dem i deres dannelsesproces mod at blive fordomsfrie, rummelige og fællesskabsorienterede individer.

Udgangspunktet for undervisningen vil dels være samtaler af eksistentiel og filosofisk karakter, med udgangspunkt i emner der berører børnenes hverdag såsom venskaber, kammeratskab, mobning, næstekærlighed, retfærdighed, men også mere alvorlige emner som tro, liv og død, godt og ondt – og hvad der ellers interesserer og optager børnene. Dette er i høj grad børnenes eget fag hvor vi kan beskæftige os med de tanker og idéer de har på hjerte.

Undervisningsmetoderne vil veksle mellem diskussioner, elevoplæg, dramatisering, gruppearbejde samt skriftlige opgaver af beskedent omfang.

Andet

Ret til ændringer i årsplanen forbeholdes.