Årsplan for Geografi i 5. klasse

Målet er at opdage og udforske verden sammen, både i nutiden og gennem de store opdagelsesrejser i fortiden.

Vi udforsker Danmark og vores store naboland Tyskland gennem en særlig fokus på det store i det lille og landsbyerne Strib i Danmark og Albersdorf i Tyskland. Vi udforsker verdens flag og deres relation til geografien Vi undersøger hvad en grænse er og hvorfor man kan strides om den med særlig fokus på Danmark og Tyskland, Cypern og Koreahalvøen Vi undersøger hvad et magnetfelt er for noget og hvorfor Jordens er særlig vigtigt Vi undersøger vejret og dets mange fænomener. Vi undersøge hvad biogeografi er og hvorfor regnorme er så vigtige for jord.

Elevoplæg om lande Computerspil om flag og lande på nettet (seterra.com, GeoGuessr). Eksperimenter og undersøgelser

Danmarks Meteorologiske Institut